برای حضور در جشنواره سوسن چلچراغ و تماشای یکی از زیباترین گلهای طبیعت که عمری کوتاه اما عشوهای تمام نشدنی دارد، اواخر بهار خودتان را به داماش برسانید.
داماش یکی از مقاصد زیبا و بکر سفر به شمال است که در مسیر جاده قزوین به رشت بین لوشان و منجیل قرار دارد.
شرایط آب و هوایی روستای داماش، فضایی برای رویش سوسن چلچراغ که به محیط خشک و آفتابی و خاک قابل نفوذ نیاز دارد، فراهم کرده و هرسال از نیمه خرداد تا اواسط تیرماه دشتی از سوسن چلچراغ که یکی از زیباترین دشت های گل ایران است، بر ارتفاعات داماش جلوهگر میشود.
دشت گلهای وحشی تا رسیدن به عشوه واژگون گل سوسن شما را همراهی میکنند.
درباره سفر به رودبار در مجله جاجیگا بخوانید.
در ادامه این نوشتار با جاجیگا همراه شوید تا با جشنواره سوسن چلچراغ بیشتر آشنا شوید.
مطالبی که در این مقاله می خوانید:
گل سوسن چلچراغ
سوسن چلچراغ گونهای کمیاب از گل سوسن به رنگ سفید و به شکل لاله واژگون است و پرچمهای سرخرنگش از میان گلبرگها سرک کشیدهاند.
گلبرگهای سوسن سپید که خالدار هستند، برق خاصی دارند و در شبها به خصوص میدرخشند.
این گل زیبا سالی یکبار در ماه های خرداد و تیر شکوفا میشود و به همین دلیل هرسال افراد زیادی تماشای این سوسن به داماش یعنی رویشگاه خاص این گل میروند.
درباره جشنواره زیبا و رنگارنگ لاله در مجله جاجیگا بخوانید.
جشنواره سوسن چلچراغ
رویش این گل کمیاب و زیبا در داماش به جاذبه گردشگری این منطقه تبدیل شده و هر سال همزمان با شکفتن گل، جشنواره گلدهی سوسن چلچراغ توسط اهالی داماش برپا میشود.
در این جشن اهالی داماش لباسهای رنگارنگ محلی میپوشند و با و ساز و آواز موسیقی و انجام بازیهای بومی، شکفتن سوسن را جشن میگیرند.
این جشنواره فضای جذابی برای گردشگران و آشنایی با آداب و رسوم، رقص و موسیقی و لباس محلی اهالی داماش رودبار است.
در این جشنواره یک بازارچه محلی از محصولات طبیعی محلی و صنایع دستی داماش برپا میشود.
درباره جشنواره معطر و بنفش گل گاوزبان در مجله جاجیگا بخوانید.
با وجود رویش و شکفتن سوسن چلچراغ در ماههای خرداد و تیر گردشگران، به عشق دیدن سوسن در این ماهها به داماش سفر میکنند.
دشت سوسن چلچراغ داماش کجاست؟
بهترین جا برای تماشای سوسنهای شکفته در داماش، منطقهای از جنگلهای مخروبه راش در ارتفاعات ۱۷۰۰ تا ۱۹۰۰ متری داماش است.
این قسمت به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین شده و دشتی یکپارچه از سوسن را میتوان تماشا کرد.
مسیر رسیدن به داماش و دشت سوسن چلچراغ
از آزادراه قزوین به رشت وارد رستم آباد شوید و بعد وارد جاده خورگام شده و با گذر از روستاهای سنرس، انار کول، چلکاسر و چهار محل به تابلوی شهر بره سر میرسید.
از بره سر تا داماش، فقط ۶ کیلومتر فاصله است.
اقامت در رودبار
داماش منطقهای بکر و روستایی است و در سفر به این منطقه ییلاقی رودبار میتوانید با اجاره ویلا و سوئیت در رودبار مستقر بشوید و برای گردش در داماش به سمت ارتفاعات و ییلاقات پیش بروید.
سخن آخر
داماش منطقهای بکر با طبیعتی جذاب در ییلاقات گیلان است که هر سال دوستداران گل زیبا و کمیاب سوسن چلچراغ را به سمت خودش جذب میکند.
مسافران داماش در ملاقات با سوسن چلچراغ مراقبند که شاخهای از این گل نادر و کم پیدا چیده نشود و در روند رویش این گل در منطقه به دلیل حضور گردشگران خدشه وارد نشود.
درباره آداب طبیعتگردی در جاجیگا بخوانید.
بسیار عالی از درج این رویداد مهم جشن گل لاله واژگون اما دو مسله گفته نشده اول اینکه سفارش شدید شود مردم و بخصوص کوکان مواظب گل ها باشند و دوم که حایز اهمیت هست گفته نشده در چه تاریخ انجام میشود که مردم گردشگر از نقاط مختلف ایران برای شرکت در این رویداد به این دیار سفر کنند مثل خود من از کرج با خانواده نمیدانم باید در چه روز و روزهایی عازم ودر انجا باشم
باسلام مسیرمعرفی شده برای رسیدن داماش بسیاردور سعب العبورمیباشدبهترین مسیرراه لوشان به جیرنده وداماش۵۱کیلومترهمگی اسفالت به مدت۱ساعتو۱۰دقیقه