جاهای دیدنی تبریز جاهای دیدنی تبریز، از کویر تا جنگل

جاهای دیدنی تبریز، از کویر تا جنگل

سفر به تبریز، سفر به شهر خوردنی‌ها و سوغاتی‌های خوشمزه و طعم‌هایی است که تا همیشه در خاطرتان خواهد ماند.

جاهای دیدنی تبریز شما را به یک سفر تاریخی پر رمز و راز دعوت می‌کنند؛ سفری به صلابت و زیبایی بناهای تاریخی تبریز که در خشت خشت‌شان هزاران حرف نگفته از گذشته‌های دور پنهان است، سفری به چشم‌نوازی قالی‌های آویزان شده در بازار تاریخی.

تبریز را باید شهر هنر و ادب دانست، شهری که در دامان خود مشاهیر و فرهیختگان زیادی از جمله پروین اعتصامی، استاد شهریار، صائب تبریزی و صمد بهرنگی و علامه طباطبایی را پرورش داده است.

تبریز دیار اولین‌هاست (اولین مسافرخانه، اولین کودکستان و مدرسه کرولال‌ها و…) و صنایع‌دستی و سوغات‌های گران‌بهای تبریز شهرت زیادی دارند که در میان آنها نام فرش و چرم تبریز بیش از همه به گوش می‌رسد.

در این نوشتار قصد داریم به معرفی معروف‌ترین جاهای دیدنی تبریز بپردازیم و با اجاره آپارتمان مبله در تبریز چند روزی را حسابی خاطره‌سازی کنیم.

مطالبی که در این مقاله می خوانید:

 

جاهای دیدنی و جاذبه‌های طبیعی تبریز

پارک ائل گلی تبریز

جاهای دیدنی تبریز
پارک ائل گلی تبریز

ائل گلی یا شاه گلی یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی تبریز است که به نمادی برای شهر تبریز تبدیل شده از مقاصد دیدنی اصلی در سفر به تبریز است.

پارک ائل گلی در هفت کیلومتری مرکز شهر قرار دارد، شما را با کلکسیونی از جاذبه‌های طبیعی و انسانی روبه‌رو می‌کند.

درختان بلند قامت باغ، دریاچه‌ی زیبای ائل گلی و عمارت هشت ضلعی وسط دریاچه، چمن‌کاری‌های دور تا دور پارک فقط بخشی از زیبایی‌های این پارک قدیمی هستند.

قدمت ائل گلی را به زمان آق قویونلوها نسبت می‌دهند و در دوران صفویه به بازسازی و گسترش آن پرداخته شده است.

یکی از تفریحات سرگرم‌کننده در دریاچه ائل ‌گلی، قایقرانی در دریاچه ۱۲ متری آن است. از دیگر امکانات تفریحی آن هم می‌توان به مینی گلف، دوچرخه سواری و درشکه سواری اشاره کرد.

حین گشت و گذار در این پارک، خوردن غذاها و نوشیدنی‌های خوشمزه مخصوصا یرالما یومورتا یا همان سیب زمینی تخم مرغ پارک ائل گلی را  که شهره عام و خاص است، فراموش نکنید.

در مسیر سفر به قزوین شهر زغال اخته و قیمه نثار با مجله جاجیگا همراه شوید.

کویر قوم تپه تبریز

دیدنی های تبریز
کویر قوم تپه تبریز

شاید کمی عجیب به نظر برسد که روی تپه‌های شنی کویر بایستید و برف روی کوه‌های اطراف را تماشا کنید و یا باور وجود کویر در جایی غیر از مناطق مرکزی ایران برایتان سخت باشد.

اما دقیقا در قلب طبیعت سرسبز تبریز یکی از کویرهای کمترشناخته شده با نام کویر قوم تپه خودنمایی می‌کند که یکی از عجیب‌ترین جاذبه‌های طبیعی و جاهای دیدنی تبریز است.

قدم زدن در تپه‌های شنی کویر قوم تپه و حس ماسه‌‌های نرم زیر پا و آسمان آبی بالای سر، شما را به حال و هوای کویرهای بزرگ ایران می‌برد و تماشای منظره اعجاب‌انگیز غروب آفتاب در دل کویر قوم تپه تبریز آرامش عجیبی به شما تزریق می‌کند.

برای رفتن به کویر قوم تپه باید مسیر تبریز به شبستر را پیش بگیرید و به سمت روستای قوم تپه بروید و بعد از اهالی روستا برای پیدا کردن کویر کمک بگیرید.

مساحت تقریبی این کویر ۶ کیلومتر مربع است و از ۷ تپه‌ آن فقط یک تپه باقی‌مانده و وجود کارخانه‌های متعدد اطراف قوم تپه و برداشت بی‌رویه ماسه‌، این کویر را با خطر نابودی مواجه کرده است.

جنگل‌های ارسباران

سفر به تبریز
جنگل‌های ارسباران تبریز

اما نوبت می‌رسد به یکی از جاهای دیدنی بکر و دست نخورده‌ تبریز که می‌شود هوای تمیزش را نفس کشید و سرشار از آرامش شد.

جنگل ارسباران با سبزی بی‌نهایتش توسط محیط زیست حفاظت می‌شود و به عنوان موزه حیات وحش ایران هم لقب گرفته است.

قبلا به ارسباران قره داغ و قره جه داغ هم می‌گفتند که این اسم‌ها نشان از کثرت کوه‌های این منطقه دارد.

جنگل‌های ارسباران گونه‌های گیاهی و جانوری متعدد و منحصر به فردی را در دل خود جای داده که دیدن‌شان خالی از لطف نیست.

برای رسیدن به جنگل‌های ارسباران ابتدا باید به شهرستان کلیبر بروید و بعد از رسیدن به کلیبر، با حدود یک ساعت و نیم رانندگی به ارسباران خواهید رسید.

درباره جنگل های مازندران در مجله جاجیگا بخوانید.

آبشار آسیاب خرابه تبریز

تبریزگردی
آبشار آسیاب خرابه تبریز

تماشای آبشارهای کوچک و بزرگی که از روی خزه‌ها سرازیر می‌شوند و به ته دره می‌ریزند، یکی از قشنگ‌ترین قاب‌هایی است که در سفر به تبریز می‌شود دید.

آبشار آسیاب خرابه لابه‌لای صخره‌ها و درون دره‌ای در شهرستان جلفا و در نزدیکی آسیابی قدیمی قرار گرفته.

در واقع آسیاب آبی که در سال‌های دور مورد استفاده مردم بوده، به دلیل تخریب دیگر کاربردی ندارد و این آبشار هم به دلیل نزدیکی به آن، به «آسیاب خرابه یا خارابا دییرمان» معروف شده است.

ارتفاع آبشار اصلی آسیاب خرابه حدود ۱۵ متر است که در کنار آبشارهای کوچک و بزرگ دیگری که از میان خزه‌ها و گیاهان آبزی سرازیر می‌شوند، خوش آهنگ‌ترین موسیقی طبیعت را شکل می‌دهند.

برای رسیدن به آبشار آسیاب خرابه باید به نوار مرزی ایران و جمهوری آذربایجان بروید یعنی از جاده مرند_جلفا وارد هادی شهر یا همان علمدار گرگر شوید و بعد از گذشتن از یک جاده فرعی، در دره‌ای با صفا این آبشار را ملاقات خواهید کرد.

در مسیر گردش و تماشا کنار آبشار های زیبای گیلان و آبشار های مازندران با مجله جاجیگا همراه شوید.

روستا و آبشار عیش آباد تبریز

تبریز کجا بگردیم
روستا و آبشار عیش آباد تبریز

روستای عیش آباد که در دامنه کوه‌های میشو و در دره‌ای سرسبز در شهرستان مرند قرار گرفته با چشم‌انداز زیبا و باغات گیلاس و زردآلو و سیب همچون بهشتی زیبا چشم‌تان را به خود خیره می‌کند و یکی از زیباترین جاهای دیدنی تبریز است.

عیش‌آباد روستای کوچکی است که به داشتن آبشار خروشانی به همین نام معروف است در این روستا پیاده‌روی، کوهنوردی، صخره‌نوردی و عبور از بستر رودخانه و لمس خنکی قطرات آب آبشار منتظر شماست.

برای رسیدن به آبشار ۱۵ متری عیش‌آباد بخشی از مسیر را می‌توانید با خودرو طی کنید اما ادامه مسیر کوهستانی است و باید بند کفش‌هایتان را محکم کنید و در مسیر سنگ‌های رودخانه با حدود دو ساعت پیاده‌روی به آبشار برسید.

اما اگر تمایل ندارید که در رودخانه خیس  شوید می‌توانید مسیر کوهستانی و عبور از تپه و باغات سرسبز را برای رسیدن به آبشار انتخاب کنید.

کوه‌های آلاداغ لار تبریز

جاهای طبیعی و دیدنی تبریز
کوه‌های آلاداغ لار تبریز

کوه‌های آلاداغ لار را باید یک پدیده عجیب و جذاب در بین جاهای دیدنی تبریز دانست که جلوه‌ای از رنگین‌کمان بر بستر زمین است که اگر بار اول تصویرش را ببینید، باور واقعی بودن این تصاویر برایتان دشوار است.

این کوه‌های رنگارنگ با رنگ‌های قرمز، آبی، نارنجی و زرد چشم‌نوازش، یکی از قشنگ‌ترین منظره‌های طبیعی را رقم می‌زند.

علت رنگارنگ بودن کوه‌های آلاداغ لار را به فشرده شدن و اکسیده شدن مواد معدنی و ماسه سنگ‌ها در طول میلیون‌ها سال نسبت می‌دهند.

برای تماشای این زیباترین بوم نقاشی جهان باید خودتان را به شهرستان ماهنشان در ۲۵ کیلومتری شمال شرقی تبریز برسانید.

این کوه‌های رنگی از زنجان تا شهرستان میانه و از تبریز تا اهر ادامه دارد.

تله کابین و تفرجگاه عون بن علی

جاهای تفریحی تبریز
تله کابین و تفرجگاه عون بن علی

برای ساختن یک روز پرهیجان در کنار طبیعتگردی در تبریز، کافی است خودتان را به تفرجگاه عون‌بن علی برسانید.

عون‌بن علی یا همان عینالی در واقع نام کوهی است که بر فراز آن بقعه‌ای منسوب به دو تن از فرزندان حضرت علی (ع) به نام‌های عون بن علی و زید بن علی واقع شده.

وجود تله کابین، چندین آبشار مصنوعی و کافه و رستوران این تفرجگاه را به یکی از جاهای دیدنی محبوب تبریز برای گردش و خوش گذرانی تبدیل کرده است.

با سوار شدن بر تله کابین از بین کوه‌های عینالی گذر خواهید کرد و از دیدن طبیعت کوهستانی و نمای شهر تبریز لذت می‌برید.

در مسیر سفر به نمک آبرود، دهکده لوکس و تفریحی مازندران، با مجله جاجیگا همراه شوید.

پارک مینیاتور تبریز

پارک های تبریز
پارک مینیاتور تبریز

برای اینکه مهم‌ترین جاهای دیدنی تبریز را به صورت یک جا در در ابعاد کوچک و مینیاتوری ببینید کافی‌ است به پارک مینساتوری تبریز بروید.

در این پارک که از مکان‌های پرطرفدار و مشهور تبریز محسوب می‌شود، می‌توانید ماکت‌های کوچکی از ارگ علیشاه، مقبره الشعرا، عمارت ائل گلی، مسجد کبود، کلیسای مریم مقدس، برج یانقین، کاخ استانداری، پل کابلی و ساختمان شهرداری را تماشا کنید.

پارک مینیاتوری در خیابان گلکار، انتهای پارک آنالار و آتالار تبریز قرار دارد و اولین بوستان موضوعی این شهر محسوب می‌شود.

پارک خاقانی از جاهای دیدنی تبریز در بهار

تبریز کجا بریم؟
پارک خاقانی از جاهای دیدنی تبریز در بهار

در نزدیکی مسجد کبود و موزه آذربایجان به یک بوستان زیبا می‌رسید که به باغ استخوان هم معروف است و در واقع از گورستان به یک تفرجگاه خوش حس و حال نبدیل شده.

داستان از این قرار است که حدود دو قرن پیش در این محوطه باغ‌هایی وجود داشت که محل عبادت صوفیان و زاهدان بود. در اثر زلزله عمارت‌های اطراف این منطقه به ویرانه تبدیل شدند و تعداد زیادی از کشته شدگان در محوطه این باغ به خاک سپرده شدند.

سال‌ها بعد در سال ۱۳۰۸ محمد علی خان تربیت، شهردار وقت تبریز از دل این ویرانه‌ها این تفرجگاه را پدید آورد.

در محوطه این پارک زیبا مجسمه خاقانی شاعر بزرگ نصب شده که دیدنش خالی از لطف نیست.

اقامت در تبریز

اقامت در تبریز
اجاره ویلا و سوئیت در تبریز

برای دیدن همه جاذبه‌های تبریز و گشت و گذار حسابی در این شهر حداقل چند شبی باید مهمان آن باشید.

نیاز نیست نگران اقامت و اجاره هتل آپارتمان و سوئیت در تبریز باشید. کافی است وارد سایت جاجیگا شوید و فقط با چند کلیک اقامتگاه مودنظر خود را پیدا و رزرو کنید و از گشت و گذار در تبریز لذت ببرید.

جاهای دیدنی و جاذبه‌های تاریخی تبریز

ارگ تبریز یا ارگ علیشاه

جاهای دیدنی و تاریخی تبریز
ارگ تبریز یا ارگ علیشاه

ارگ تاریخی تبریز یا همان ارگ علیشاه زمانی مرتفع‌ترین بنای شهر تبریز بوده اما در دوران پهلوی و پس از انقلاب بخش‌های زیادی ار آن تخریب شد و تنها بخشی از آن برای بازدید باقی مانده است.

قدمت این بنای تاریخی به دوران ایلخانان حدود هفت قرن پیش برمی‌گردد که ابتدا با هدف مسجد و بعدها به عنوان دیوار دفاعی از آن استفاده شده.

برای کسانی که به تاریخ و حس کردن روزهای پر فراز و نشیب گذشته از لابه‌لای خشت‌های بناهای تاریخی علاقه دارند، ارگ علیشاه جذابیت‌های خودش را دارد.

برای دیدن این ارگ باید به مرکز شهر تبریز و نزدیک میدان ساعت بروید و در ضلع جنوبی تقاطع خیابان امام و خیابان فردوسی این بنا را مقابل چشمان‌تان خواهید دید.

مقبره الشعرا تبریز

تبریز
مقبره الشعرا تبریز

اما در میان جاهای دیدنی تبریز نوبت می‌رسد به یکی از نمادهای فرهنگی شهر تبریز یعنی مقبره الشعرا با سبک معماری خاصش که از ۸۰۰ سال پیش تا به امروز بیش از ۴۰۰ شاعر و عارف و نویسنده در آن آرام گرفته‌اند.

معروف‌ترین آن‌ها استاد شهریار است که از سال ۱۳۶۷ در این مکان آرمیده و از دیگر شخصیت‌های مهمی که در این مقبره به خاک سپرده شدند می‌توان به حکیم اسدی توسی، قطران تبریزی، خاقانی شروانی، همام تبریزی، ظهیرالدین فارابی، لسانی شیرازی و … اشاره کرد.

متاسفانه در طول زمان و بر اثر حوادث طبیعی مختلفی مثل سیل و زلزله، بیشتر قبرهای این بزرگان از بین رفته و داخل مقبره با معماری تماشایی‌اش تنها قبر استاد شهریار به چشم می‌خورد که آخرین شاعر مشهوری است که در این مکان آرمیده.

برای بازدید از این مقبره باید راه محله تاریخی سُرخاب در قلب شهر تبریز را پیش بگیرید.

برای آشنایی با باغ‌ها و جاهای دیدنی شیراز، شهر غزل‌های عاشقانه، مطلب سفر به شیراز را در مجله جاجیگا بخوانید.

مسجد کبود یا مسجد جهانشاه تبریز

مسجد کبود تبریز کجاست؟
مسجد کبود یا مسجد جهانشاه تبریز

مسجد کبود یکی از جاذبه‌های تاریخی  زیبا و خیره‌کننده‌ی تبریز است که از دوران قراقویونلوها در قرن نهم به جای مانده و طی زلزله‌های متعدد بخش‌های زیادی از آن آسیب دیده و گنبد بزرگ و اصلی آن فرو ریخته.

مسجد کبود با وجود اینکه زخمی است اما هنوز زیبا و پرابهت است و کاشی‌کاری‌های آبی مسجد که نامش را هم از رنگ این کاشی‌ها وام گرفته چشمان‌تان را به خود خیره می‌کند.

تنوع و ظرافت به کار رفته در کاشی‌کاری‌های این مسجد همچنین زیبایی و تناسب رنگ‌های آن سبب شده که به «فیروزه اسلام» شهرت پیدا کند و از دیگر نام‌های این مسجد می‌توان به گوی مسجد، مسجد شاه جهان و مسجد مظفریه اشاره کرد.

برای رسیدن به این مسجد کافی است خودتان را به میدان ساعت یا میدان شهید بهشتی برسانید. این مسجد در حد فاصل این دو میدان قرار گرفته است.

موزه آذربایجان تبریز

موزه های تبریز
موزه آذربایجان تبریز

حین قدم زدن در خیابان‌های تبریز و با گذر از کنار مسجد کبود به موزه آذربایجان که نگهدارنده آثار گرانقدری از تاریخ ایران و آذربایجان و بازگو کننده‌ی گوشه‌ای از تاریخ این سرزمین است، می‌رسید.

این موزه در سه طبقه قابل بازدید است که در طبقه همکف آن آثار و اشیای تاریخی مربوط به دوران پیش از اسلام را می‌بینید.

طبقه اول این موزه شما را به سده چهارم شهر نیشابور می‌برد و ظروف سفالی و اشیای قدیمی آن دوره را می‌بینید و همچنین سالن سکه‌ها و سکه‌های ضرب شده در ایران از زمان هخامنش تا قاجار هم در این طبقه به چشم می‌خورند.

در زیرزمین این موزه هم سنگ نگاره‌ها و مجمه‌های سنگی و همچنین آثار زیبا و فوق‌العاده‌ی مجسمه‌ساز بنام کشور یعنی احد حسینی را خواهید دید.

برای آشنایی با خاص ترین موزه های ایران با جاجیگا همراه باشید.

موزه قاجار تبریز

موزه قاجار تبریز
موزه قاجار تبریز

برای علاقه‌مندان به موزه، موزه قاجار یکی از بهترین جاهای دیدنی تبریز محسوب می‌شود که می‌توانند ساعت‌ها در آن قدم بزنند و به دوران قاجار سفر کنند.

موزه قاجار که پیش از این خانه امیرنظام گروسی، از رجال سیاسی دوره ناصرالدین شاه بوده، عمارتی زیبا با حیاطی پر از گل و حوض پرآب است.

این موزه در محله ششگلان تبریز قرار دارد وهمه روزه از ساعت ۰۹:۰۰ الی ۱۸:۰۰ امکان بازدید از آن وجود دارد.

در طبقه اول موزه قاجار هفت تالار فلزات، موسیقی، تالار خاتم، آبگینه، چینی، سکه و بافته قرار گرفته و زیر زمین موزه دارای ۶ تالار شامل تالار فانوس، معماری، راجال و فرامین، تالار سنگ، تالار اسلحه و قفل است.

موزه صدا تبریز

موزه صدا تبریز
موزه صدا تبریز

یکی دیگر از جالب‌ترین موزه‌های تبریز، موزه صداست که درون یک بنای تاریخی ارزشمند برپا شده.

ساختمان دو طبقه موزه صدا با آجرکاری‌های جذاب و در و پنجره‌های چوبی به خودی خود شما را جذب می‌کند.

از مجموعه آثار موجود در موزه صدا می‌توان به آرشیو صوتی شامل اذان موذن‌ها، مجموعه صوتی قاریان، تعزیه‌خوانان‌، چاوش‌خوانان، شبیه‌خوانان‌، سرود‌خوانان، آواز‌خوانان، نوازندگان، آهنگ‌سازان و آثار ارزشمندی از موسیقی‌های فاخر ایرانی اشاره کرد.

چندین تالار با اسامی نامدارهای موسیقی ایران مانند استاد اقبال آذر، استاد سلیمی، استاد بابائیان، استاد بیگجه خانی و استاد زاون در موزه صدا وجود دارد که در هر کدام آثار و اشیا مرتبط با موسیقی قرار دارد.

خانه مشروطه تبریز

دیدنی های تاریخی تبریز
خانه مشروطه تبریز

خانه مشروطه تبریز را باید یکی از نمادی‌ترین جاهای دیدنی تبریز دانست که نمادی از انقلاب مشروطه و روایتگر روزهایی است که مشروطه‌خواهان و فعالین قانون اساسی از جمله باقرخان و ستارخان در آن جمع می‌شدند.

با قدم زدن در طبقات این خانه می‌توانید هنر معماری دوران قاجار را ‌بینید که در دو طبقه با بخش‌های اندرونی و بیرونی از سنگ و آجر و خشت ساخته شده که طبقه اول آن شامل ۶ اتاق و سرسرا و طبقه دوم آن را یک سالن بزرگ و ۶ اتاق تشکیل می‌دهد.

زیباترین قسمت این خانه اتاق‌های مشرف به حیاط طبقه دوم است که ارسی‌های رنگارنگ‌اش دل از شما خواهد برد.

این خانه‌ قدیمی در محله‌ای به نام راسته کوچه در غرب بازار تبریز و رو‌به‌روی مسجد جامع تبریز قرار گرفته است.

خانه پروین اعتصامی در تبریز

خانه پروین اعتصامی در تبریز
خانه پروین اعتصامی در تبریز

همه‌ ما شاعر معروف ایرانی پروین اعتصامی را می‌شناسیم و دست کم دو سه شعر از او شنیده‌ایم، اما شاید ندانیم که پروین اعتصامی در خانه‌ای زیبا  با حیاطی دلنشین در شهر تبریز چشم به دنیا گشوده و به هفت سالگی رسیده است.

پروین اعتصامی در سال ۱۲۸۵ در خانه‌ای قدیمی در محله‌ ششگان تبریز متولد شد و تا سن ۷ سالگی که با خانواده به تهران مهاجرت کرد، در این خانه زندگی می‌کرد و سرانجام این شاعر نامدار در سال ۱۳۲۰ به دلیل بیماری در سن ۳۵ سالگی از دنیا رفت و در شهر قم در صحن حضرت معصومه به خاک سپرده شد.

اما خانه پدری بانوی شعر ایران امروز به موزه و محلی برای برگزاری نمایشگاه‌های مختلف تبدیل شده که دیدنش خالی از لطف نیست.

همین که وارد این خانه باصفا می‌شوید، باغچه‌ی زیبا و حوض وسط حیاط نظرتان را جلب می‌کند و در کنار پله‌ها مجمسمه‌ای از پروین را می‌بینید که گویی در حال بالا رفتن از پله‌هاست تا همپای شما به دیدار زادگاه و خاطرات کودکی‌اش برود.

با دیدن این خانه قدیمی و با صفا شاید با خودتان بگویید زندگی در چنین فضایی در تقویت طبع شعر و ذوق هنری پروین بی تاثیر نبوده است.

خانه استاد شهریار در تبریز

خانه استاد شهریار در تبریز
خانه استاد شهریار در تبریز

یکی دیگر از خانه‌های قدیمی که در تبریز باید به سراغش بروید، خانه شاعر بزرگ محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار است.

این خانه که سومین منزلگاه شهریار و میزبان بیست سال پایانی عمر او بوده در محله‌ی قدیمی مقصودیه تبریز و در خیابان ارتش جنوبی واقع شده است.

خانه شهریار امروزه به موزه تبدیل شده و تمام وسایل استاد را به همان شکل گذشته در آن می‌بینید؛ تلویزیون قدیمی، بخاری سنتی، لوازم تحریر، کتاب‌ها و دفاتر و دست نویس‌های شاعر و دیگر وسایل شخصی وی.

قلعه بابک در شهر کلیبر

قلعه بابک در شهر کلیبر تبریز
قلعه بابک در شهر کلیبر

با چیزی حدود سه ساعت فاصله از تبریز به قلعه بابک که به قلعه جمهور هم شهرت دارد می‌رسید.

مسیر دسترسی به این قلعه شاید دشوار به نظر بیاید اما وقتی به قلعه برسید، مناظر حیرت انگیز اطراف و قلعه‌ای محصور در میان جنگل ارسباران، شما را شگفت زده می کند.

اگر هم که اهل کوه‌نوردی باشید پس رفتن به این قلعه یک تفریح هیجان‌انگیز و فرصتی طلایی برایتان محسوب می‌شود تا علاوه بر ماجراجویی در تاریخ یک کوه‌نوردی ناب هم تجربه کنید.

نام قلعه بابک از نام بابک خرمدین گرفته شده که از جنگجویان و دلاوران بزرگ علیه دولت عباسی بود.

دوستداران تاریخ و علاقه‌مندان به بابک خرمدین هر سال در تاریخ ۱۵ تیرماه برای بابک خرمدین در قلعه بابک مراسم بزرگداشت برگزار می‌کنند.

روستای کندوان

روستای کندوان تبریز
روستای کندوان

مگر می‌شود تا تبریز بروید از روستای عجیب کندوان با معماری منحصربه‌فردش دیدن نکنید!

اگر حدود ۶۰ کیلومتر از تبریز دور شوید، در نزدیکی شهر اسکو کم کم خانه‌های کله قندی نمایان می‌شوند؛ خانه‌هایی با معماری خاص و شگفت‌انگیز که تا به حال مانند آن را ندیده‌اید.

روستای کندوان بر اثر آتشفشان کوه سهند شکل گرفته؛ به این صورت که توده ها و گدازه‌های مذاب آتشفشانی با باد، برف و باران دست به دست هم داده‌اند و معجزه طبیعت در کنار دخالت انسانی آن را به جایی برای سکونت مردم تبدیل کرده است.

برخلاف تصور عمومی این خانه‌های غار مانند کله قندی به برق و آب لوله کشی و امکانات گرمایشی مجهزند.

آنچه که مردم را به تماشای روستای کندوان جذب می‌کند، فقط معماری خاص و شگفت‌انگیزش نیست، بلکه دلایل هیجان انگیز دیگری هم هست که مردم را به این روستا می‌کشاند.

یکی از این دلایل وجود چشمه‌های آب معدنی با کمترین میزان آهک است که خاصیت درمانی دارند و برای بیمارانی که مشکل کلیوی دارند بسیار مفید است.

آب و هوای کوهستانی و خنک و طبیعت سرسبز و تماشایی آن بهانه‌های دیگری برای سفر به کندوان هستند.

اگر تا کندوان رفتید، با اجاره خانه روستایی در کندوان تجربه یک شب اقامت به یادماندنی در این روستا را از دست ندهید.

کلیسای سن استپانوس

جاهای-دیدنی-تبریز
کلیسای سن استپانوس تبریز

با جستجو در میان جاهای دیدنی تبریز به کلیساهای مختلفی برمی‌خوریم که کلیسای سن استپانوس یکی از معروف‌ترین آن‌هاست.

ای کلیسا در آغوش کوه‌های مرزی جلفا و میان طبیعتی سرسبز قرار گرفته و دومین کلیسای مهم ارامنه محسوب می‌شود.

با رسیدن به این کلیسا اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب می‌کند معماری منحصربه‌فرد آن است.

حصار سنگی آن بارویی است بلند با هفت برج نگهبانی  مانند دژ‌های مستحکم دوره ساسانی. کلیسا دارای سه ساختمان اصلی شامل نماز‌خانه اصلی، اجاق دانیال و برج ناقوس است.

نقش برجسته‌های مختلفی مانند نقش‌برجسته سنگسار شدن استپانوس مقدس و یا نقش برجسته مصلوب شدن و عروج حضرت مسیح در قسمت‌های بیرونی دیوارهای کلیسا به چشم می‌خورد که آن را دیدنی‌تر کرده است.

برای رسیدن به کلیسای سن استپانوس باید به ۱۷ کیلومتری غرب شهر جلفا بروید و در فاصله‌ی ۳ کیلومتری رودخانه ارس و محصور در دره‌ای سرسبز آن را پیدا خواهید کرد.

در مسیر سفر به شهر اردبیل با مجله جاجیگا همراه شوید.

کلیسای مریم مقدس در تبریز

کلیساهای تبریز
کلیسای مریم مقدس در تبریز

یکی دیگر از کلیساهای معروف تبریز که لقب بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین کلیسای تبریز را به خود اختصاص داده، کلیسای مریم مقدس است.

عمر سنگ قبرهای این کلیسا به سال‌های ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی و دوره ایلخانان مغول می‌رسد و با داشتن حیاط مشجر و زیبا گردشگران زیادی را در سفر به تبریز به خودش جذب می‌کند.

بازار قدیم تبریز

بازارهای سنتی ایران
بازار قدیم تبریز

بازار قدیمی تبریز که یکی از  بزرگ‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان و جزو زنده‌ترین بازار های سنتی ایران محسوب می‌شود و با داشتن بازارچه، سرا، کاروانسرا و تیمچه‌های مختلف یکی از جاهایی است که حتما در سفر به تبریز باید یک چرخی در آن بزنید.

بازار تبریز در گذشته به دلیل قرارگیری در مسیر راه جاده ابریشم بازار پر رونقی بوده و کوچه پس کوچه‌های آن سال‌ها تاریخ و خاطره را به دوش می‌کشند، پس نباید ساده از کنار در و دیوارهای این شاهکار معماری ایرانی بگذرید.

البته این بازار یکی از بهترین جاها برای خرید سوغاتی مرغوب و درجه یک تبریز است.

مثلا در راسته کفاشان بازار بهترین کفش‌های چرم را پیدا می‌کنید و یا در تیمچه مظفریه که به بازار فرش شهرت دارد فرش‌های پرنقش و نگار و تابلو فرش‌های زیبا دل از شما می‌برند.

برج ساعت از جاهای دیدنی تبریز

تبریز-کجا-بگردیم
برج ساعت از جاهای دیدنی تبریز

برج ساعت یا همان میدان ساعت تبریز که در واقع ساختمان شهرداری این شهر است و تاریخ ساخت آن به سال ۱۳۱۴ برمی‌گردد، یکی از نمادها و جاهای دیدنی تبریز است.

برج ساعت توسط معماران آلمانی و به سبک بناهای این کشور ساخته شده و در سال ۱۳۷۷ در بین آثار ملی کشور ثبت شده.

علاوه بر ساختمان شهرداری تبریز قسمت‌های مختلف این برج به موزه و سالن آمفی تاتر هم اختصاص دارد و بسیاری از جشن‌ها و مراسمات ملی در این مکان برگزار می‌شود.

سخن آخر

تبریز یکی از مهم‌ترین شهرهای گردشگری ایران است که هم آثار تاریخی و باستانی دارد و هم جاذبه‌های تفریحی و طبیعی.

شاید در بازدید از مقاصد گردشکری تبریز وقت کم بیاورید به همین دلیل در این مطلب به معرفی بهترین جاهای دیدنی تبریز پرداختیم.

بهترین جاهای دیدنی تبریز کدامند؟

پارک ائل گلی، کویر قوم تپه تبریز، جنگل ارسباران، آبشار آسیاب خرابه، کوه‌های آلاداغ لار، تله کابین عینالی، پارک مینیاتوری، ارگ تبریز، مسجد کبود، برج ساعت و بازار سنتی تبریز از بهترین جاهای دیدنی تبریز محسوب می‎‌شوند.

جاهای دیدنی تبریز در بهار کدامند؟

کویر قوم تپه، جنگل ارسباران، بازار فرش تبریز، خانه مشروطه و ائل گلی تبریز بهترین جاهای دیدنی تبریز در بهار هستند.

جاهای دیدنی تبریز در شب کدامند؟

 ائل گلی و برج ساعت بهترین جاهای تبریز در شب هستند.

بهترین موزه تبریز کدام است؟

موزه قاجار را می‌توان به عنوان یکی از بهترین موزه‌های این شهر و از مهمترین جاهای دیدنی تبریز دانست که هر روزه از ساعت ۹ تا ۱۸ می‌توانید از آن دیدن کنید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

لطفاً امتیاز دهید

معصومه ذاکراکبری

یک نظر

  • واقعا عالی خدمت هموطنای گلم عرض کنم تشریف بیارید تبریز تا تو چله تابستون از هوای خنکش لذت ببرید همین امروز ۳ تیرماه هوا انقدی خنکه که پنجره هارو بستم من!!
    و حتما سعی کنید از سایت های رزرو خوبی مثل همین وبسایت جاجیگا و یا سایتهای بومی تبریز همچون tabrizsuites.con یا همچنین snappsuite.com قبل سفر ویلا یا سوییت مد نظرتونو رزرو کنید
    با تشکر از مقاله عالی تون

وب‌سایت جاجیگا

جاجیگا را دنبال کنید